TELEKOM

35 mister jobb i Tele2

Fire mobilselskap slås sammen til to.

Tele2 slår sammen fire norske mobiloperatører til to. 35 ansatte blir overflødige.
Tele2 slår sammen fire norske mobiloperatører til to. 35 ansatte blir overflødige.
1. nov. 2013 - 13:54

Som digi.no kunne avsløre fredag morgen har Tele2-konsernet bestemt seg for å slå sammen Tele2 Norge og Network Norway. Denne virksomheten skal ledes av Hanne Løvstad.

Likeledes slår de sammen mobiloperatørene One Call og MyCall under ledelse av Øistein Eriksen. De fire merkevarene skal bestå som tidligere.

I prosessen blir 35 ansatte overflødige og to direktører må finne seg nye jobber. Kundesenteret i Sandnes blir lagt ned og virksomheten satt bort til Transcom.

Tele2-konsernet har om lag 400 ansatte totalt i Norge. Kuttene berører altså nær 10 prosent av staben.

– Alle blir tilbudt sluttpakker og karriereveiledning. De berørte får tilbud om å flytte til Oslo. Noen kommer helt sikkert til å gjøre det, sier Tele2 Norges toppsjef Arild Hustad i intervju med digi.no.

Hustad har avvist at kuttene har noe med selskapets resultater eller tøff konkurranse i bransjen å gjøre, ifølge DagensIT.

Tele2 Norge investerer stort for å bygge landets tredje mobilnett. I fjor hadde virksomheten et samlet underskudd på drøyt 152 millioner kroner. Det koster å bli utfordrer til Telenor og Netcom.

Tormod Stien som har vært direktør bedrift i Network Norway slutter i løpet av året, og erstattes med tidligere markedssjef Rolf Paulsen. Direktør for Tele2s privatmarked Jon Ivar Bjørtomt forsvinner også ut døra etter en overgangsfase.

Alle de ansatte fikk beskjeden i går på allmøte ved 13-tiden.

– Tilbakemeldingen jeg har fått fra de ansatte er at de forstår endringene og hvorfor vi gjør dette. Vi kjører nå en prosess hvor vi informerer om konsekvensene dette vil ha for den enkelte. Det vil ta cirka to uker, forteller Hustad til digi.no.

Han fremholder at de skal gjøre endringene langsomt, slik at ingen kunder blir berørt. Konsolideringene får ifølge ham ingen negativ innvirkning på selskapets strategi eller posisjonering, snarere tvert imot.

Tele2 kjøpte Network Norway tilbake i 2011. Siden har ledelsen vurdert hvordan de kan endre strukturen for å styrke seg i konkurransen med Telenor og Netcom. Tele2 jobber nå med utrulling av Norges tredje mobilnett.

– Det koker i Tele2

digi.no har vært i kontakt med frustrerte ansatte og eks-ansatte som har en litt annen fremstilling av endringene enn de toppsjef Arild Hustad forteller om.

Konsolideringsprosessen har vært ledelsesstyrt og mange skal ha blitt overrasket i går.

– Alt i alt er dette en vesentlig modellendring og kutt. Ny modell ligner mer og mer på en sentralisert og amerikansk modell med lang vei mellom gulvet og toppledelsen i Sverige.

– Dette har ikke blitt godt mottatt på Helsfyr, eller i Sandnes, hevder en kilde.

Ledelsen kjenner seg ikke igjen i dette.

En annen, tidligere svært sentral ansatt, har følgende å si:

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Da euroen kom til Trondheim
Da euroen kom til Trondheim

– Det er åpenbart at det koker i Tele2. Det er en ekstrem uro. Veldig mange ansatte har følere ute og er på leting etter ny jobb.

Vedkommende hevder at konsolideringen er resultatet av «en strategisk skivebom», og at «Tele2 har ødelagt et selskap i fantastisk utvikling», nemlig Network Norway.

– Det er ikke tvil om at Tele2 driver og selger unna, ganske mye også. Spørsmålet er om de faktisk holder på med å fjerne alt som ikke er mobilrelatert, for deretter å selge mobilbiten. Det går rykter om at det har vært forhandlinger mellom 3 (Tre) og Tele2 i Sverige også, sier kilden til digi.no.

Den siste tiden har Tele2-konsernet solgt unna fiber-virksomheten i Sverige til Telenor. De har også solgt seg ut av Russland og sagt at de vil konsentrere seg om kjernemarkedene i Sverige, Nederland, Norge og Kasakhstan.

Vet du noe om denne saken? Kontakt vår journalist på e-post eller mobil 90 85 88 19. Vi behandler alle tips konfidensielt.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.