390.000 PCer i '96

KDL forventer at det vil selges 390.000 PCer i Norge i 1996, en oppgang på ti prosent fra fjorårets 350.000 solgte PCer. Rundt en tredjedel av dette vil bli solgt gjennom retail-markedet.

KDL forventer at det vil selges 390.000 PCer i Norge i 1996, en oppgang på ti prosent fra fjorårets 350.000 solgte PCer. Rundt en tredjedel av dette vil bli solgt gjennom retail-markedet.

Kontor og Datateknisk Landsforening (KDL) melder om at PC-salget setter ny rekord med 390.000 solgte PCer i '96. Det representerer en oppgang på ti prosent fra fjorårets 350.000 solgte PCer. Av solgte PCer går et sted mellom 30 og 40 prosent gjennom retail-kanalen. KDL ser også at prisene på PC har stabilisert seg og er blant de laveste i Europa. Etter jul vil en av fire husstander ha en PC, i følge KDL.

- Bedriftsmarkedet har vært jevnt bra hele veien og ser ut til å holde seg bra ut året. Når det gjelder retail, hører jeg at aktiviteten har tatt seg kraftig opp de siste dagene. Faktisk har endel butikker, klok av skade fra '95, kjøpt inn lite varer til julehandelen, og nå sliter disse med å få inn nok varer fra distributørene, forteller Per Morten Hoff, generalsekretær i KDL.

En telefon til Nordens største datadistributør, Santech MSG, bekrefter et høyt aktivitetsnivå.

- Her går det for fulle mugger, forteller Thomas Lund, Business Area Manager for minne og lagring i Santech MSG. Det går svært mange PCer om dagen, og minne og disk er blitt så billig at etterspørselen er enorm.

Til tross for et jevnt bra bedriftsmarked og en oppsving i desember, er databransjen i Norge inne i en lavvekstperiode. Ti prosent økning i antall solgte PCer er mye svakere enn veksten vi er blitt vant til fra bransjen de siste årene. Redningsplanken for bransjen har vært Internett. I henhold til en undersøkelser utført av digi:tele, er det nå oppimot 120 000 private Internett-abonnenter i Norge, og det er helt klart at databransjen har fått god drahjelp fra salget av utstyr og tjenester til oppbyggingen av infrastrukturen rundt Internett og intranett.

Helt nøyaktig svar på hvordan det har gått i '96, får vi først på nyåret.

Til toppen