KORTNYTT

3Com gikk i pluss

23. sep. 2008 - 13:29

3Com, som leverer nettverksutstyr, kunngjorde i går et positivt resultat for regnskapsårets første kvartal. Mens de i fjor tapte 19 millioner dollar i august-kvartalet, greide 3Com i år et positivt resultat på 80 millioner dollar.

Omsetningen økte med 7,3 prosent til 434 millioner kroner.

Regnskapet viser en innbetaling på 70 millioner dollar fra den taiwanske brikkekonstruktøren Realtek Semiconductor etter et forlik i en patentstrid.

3Com måtte i mars gi opp å selge seg til investeringsselskapet Bain Capital og kinesiske Huawei, Asias største leverandør av nettverksutstyr, grunnet press fra amerikanske myndigheter. De ville ikke at 3Coms avdeling TippingPoint, som leverer IT-sikkerhetsutstyr til Pentagon, skulle falle i kinesiske hender.

3Com har saksøkt amerikanske myndigheter for å få tilbake en innbetalt avgift på 66 millioner dollar i forbindelse med salget til Huawei.

3Com har hatt et nært forhold til Huawei gjennom mange år, og har det fortsatt. Grunnen til at omsetningen i første kvartal ble større enn ventet, var i all hovedsak økt salg på det kinesiske markedet, nettopp gjennom Huawei. Av 3Coms 6000 ansatte, arbeider 4000 i Beijing.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.