3Com gir Ethernet fra USB

Adapteren som gir Ethernet fra en USB-utgang er spesielt beregnet på hjemmemarkedet og små kontorer.

Adapteren som gir Ethernet fra en USB-utgang er spesielt beregnet på hjemmemarkedet og små kontorer.

Pakken til anbefalt utsalgspris kroner 560 (eks mva) inneholder programvare på diskett og en USB-kabel i tillegg til selve adapteren. Pakken erstatter et standard 10 Mbps Ethernet-kort. Skal man bygge seg et lite lokalnett, trengs en Ethernet-hub og standard kabling fra hub til adapter. Det kan nyttes skjermet eller uskjermet tvunnet parkabel (altså STP eller UTP) med standard RJ-45-kontakter.

Adapteren trekker 500 mW fra USB-utgangen på PC-en, og trenger følgelig ingen egen strømforsyning.

Systemkravet er PC med USB-utgang og Windows 98. Den medfølgende programvaren gjør at installasjonen ikke krever mer enn noen få minutter.

Produktansvarlig Jon Bjørnland i 3Com Nordic opplyser at han ikke disponerer data over den faktiske gjennomstrømningen i adapteren. Tester i amerikanske tidsskrifter av liknende produkter tyder på at det går noe ytelse tapt når signalene omformes fra USB til Ethernet. I januar hadde News.Com en test av et noe dyrere produkt fra Entrega, der gjennomstrømningen ble målt til 2,93 Mbps i en situasjon der et standard 3Com-kort skyflet unna 5,71 Mbps.

Antakelig vil ikke målgruppen for produktet legge særlig vekt på dette forholdet. Løsningen er først og fremst preget av at den er enkel å få til, man behøver ikke engang å åpne PC-en.

- 3Com satser på segmentet nettverk for hjemmekontor eller små bedrifter, sier Bjørnland. - Vi kommer med flere produkter framover, med både USB og trådløs aksess.

Som teknologi har USB den egenskapen at den i motsetning til den enda raskere løsningen FireWire, ikke kan kjøre en nettverksprotokoll direkte. Bjørland mener følgelig at Ethernet-hub-er med USB-innganger kan tenkes som et framtidig produkt.

For egen regning forestiller jeg meg adaptere fra USB til trådløs Ethernet. Det hadde vært herlig å slippe mer kabelsurr hjemme.

Til toppen