BEDRIFTSTEKNOLOGI

3Com: ISDN-modem og Ethernet-hub i ett

19. mars, på CeBIT-messen, lanseres 3Coms "OfficeConnect ISDN LAN Modem" i Europa. Det dreier seg om en fireporters Ethernet-hub med innebygget IP-ruter og ISDN-modem.

Eirik Rossen
26. feb. 1998 - 15:42
3Coms OfficeConnect ISDN LAN Modem.
3Coms OfficeConnect ISDN LAN Modem.

Den lille boksen er mindre enn en liten bærbar PC. Prisen i USA ligger rundt 500 dollar. Produktansvarlig Per Kristian Wang i 3Com Norge sier han regner med en norsk pris på rundt 4000 kroner.

Boksens bakside avslører mye av funksjonaliteten. Her har du utgang for ISDN og for to analoge telefonlinjer som kan konfigureres med hvert sitt telefonnummer, for eksempel en til telefon og en til faks. Videre er det fire utganger til Ethernet 10base-T.

- Produktet er et ISDN-modem, sier Josef Vistola som er ansvarlig for å markedsføre 3Coms ISDN-produkter i Europa.

- Men alle databrukerne er tilkoplet via Ethernet. En utvidelsesenhet kan gjøre boksen til hub og IP-ruter for et lokalnett med opptil 10 brukere, og gi samtlige samtidig tilgang til Internettet eller en annen form for fjern forbindelse.

Boksen har en rekke intelligente egenskaper. Den styres og konfigureres gjennom en nettleser: Her setter du opp telefonnumrene til hver av de to analoge linjene, og til Internett-tilbyderen. Forholdet til Internett-tilbyderen kan ordnes slik at alle brukerne deler den samme kontoen. Har man datasamband til flere partnere, løses det ved at man kan konfigurere inntil fire kontaktprofiler, for eksempel til én Internett-tilbyder og opptil tre ulike intranett.

Boksen kan fordele båndbredde, slik at man kan ringe både inn og ut selv om datakommunikasjonen i øyeblikket bruker begge ISDN-B-kanalene. ISDN-forbindelsen opprettes automatisk, og tas ned når det ikke lenger utveksles data. Boksen allokeres én dynamisk IP-adresse. En innebygget DHCP-tjener (Dynamic Host Configuration Protocol) oppretter automatisk nettadresser for de tilkoplede datamaskinene. Det kan ikke etableres individuell kontakt med disse maskinene utenfra. Derimot kan boksen selv oppringes, med tanke på fjernstyring av en nettansvarlig i moderorganisasjonen.

- Dette er en løsning for svært små kontorer, eller til og med for hjemmekontorer der flere arbeider samtidig og trenger uavhengig tilgang til Internettet, sier Vistola.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.