3Com skuffet

3Com skuffet markedet da selskapet tirsdag leverte et resultat for tredje kvartal på beskjedne 13 millioner dollar. Mye av skylden legges på kostnader i forbindelse med fusjonen med U.S. Robotics, men resultatet er uansett for dårlig mener amerikanske analytikere.

3Com leverte tirsdag et resultat for tredje kvartal på 13,9 millioner dollar av en omsetning på 1,25 milliarder dollar, hvilket gir en fortjeneste per aksje på fire cent.

Konsensusestimat fra First Call Corporation indikerte at overskuddet ville ligge på 14 cent per aksje, og resultatet kom derfor som en negativ overraskelse for 3Coms aksjonærer.

Dersom man inkluderer kostnader på 9,9 millioner dollar i forbindelse med U.S. Robotics-fusjonen blir resultatet enda verre - bare to cent per aksje.

Til tross for skuffende resultater uttrykte 3Com-ledelsen tilfredshet da de la fram kvartalsresultatet tatt i betraktning at selskapet nylig innførte en ny logistikkmodell som skal redusere lagrene i kanalen.

Skepsisen er imidlertid større i markedet, der holdningen er at prispresset i nettverksbransjen er årsaken til det svake resultatet.

Til toppen