3D-akselerasjon i virtuell maskin for Mac

3D-akselerasjon i virtuell maskin for Mac

Virtualisering blir stadig bedre og åpner for stadig nye muligheter. En av dem er Windows-spill på Mac.

VMware har langt på vei bekreftet at et videoklipp, som ble publisert på Youtube i forrige uke, er ekte. Dette opptaket viser at en Mac-bruker blant annet spiller ulike 3D-intensive Windows-spill på en Mac OS X-maskin, ved å bruke det kommende Fusion-programmet til VMware. Dette programmet er tilgjengelig i en offentlig betaversjon, men foreløpig uten støtte for 3D-akselerasjon.

Det er Regis Duchesne, teknisk sjef for utviklingen av VMware Fusion, som omtaler Yoytube-klippet i et blogginnlegg. Han skriver at videoen har kommet som en overraskelse på VMware, men er likevel fornøyd med oppmerksomheten det har vekket. Han skulle likevel ønske at VMware selv hadde laget videoen, for Youtube-klippet holder ikke veldig høy kvalitet.

Duchesne skriver videre at VMware produkter lenge har hatt en delvis skjult bryter for å skru på 3D-stllte i virtuelle Linux- og Windows-maskiner siden Workstation 5.0, som ble lansert i april 2005. Siden den tid har selskapet implementert DirectX 8.1-støtte i Workstation 6 og nå også i VMware Fusion.

    Les også:

Selskapets interne mål er å støtte DirectX 9, slik at brukerne kan kjøre Aero-grensesnittet i Windows Vista.

Se Youtube-videoen nedenfor:

Til toppen