BEDRIFTSTEKNOLOGI

3D animasjon også for NT

Alias Wavefront har nå kommet med en Windows NT-utgave av sitt nyeste animasjonsverktøy, Maya. Samtidig er det også kommet en ny modul til Unix-utgaven. Maya er spesielt egnet for karakteranimasjon.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
20. mai 1998 - 08:50

- NT-utgaven av Maya vil utseendemessig være helt lik Unix-utgaven, og selv under skallet vil forskjellene være små, sier Jon Lystad, salgskonsulent hos Provideo Norge, til digi.no. Brukerne har full frihet til å flytte arbeidet mellom de forskjellige plattformene, for filformatene skal være kompatible med hverandre.

Til NT-plattformen kommer også to av tilleggsmodulene som finnes for Unix-versjonen, Maya F/X og Maya Artisan.

Alias Wavefront har autorisert Intergraph TDZ 2000 som en arbeidsstasjon som er spesielt egnet for Maya. Dette samarbeidet videreføres også i Norge gjennom en forhandleravtale mellom Alias Wavefronts Reseller, Provideo Norge og Intergraph Norge.

Maya for NT vil bli tilgjengelig i Norge i midten av juni og vil koste 12.000 dollar for grunnpakken, 12.000 dollar for Maya F/X og 9000 dollar for Maya Artisan.

For Unix-utgaven av Maya har Alias Wavefront nylig lansert ytterligere en tilleggsmodul, Maya Live. Dette er et sett med verktøy for å integrere 3D-grafikk med levende film. Maya Live skal også utvide den grunnleggende funksjonaliteten i Maya til å inkludere 2D/3D-integrasjon ved å la grafikere legge til realistiske 3D-objekter inn i "levende" scener, samt å plassere virkelige objekter inn i virtuelle 3D-verdener.

Maya Live vil også bli tilgjengelig i juni og vil koste fra 12.000 kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.