JUSS OG SAMFUNN

3D-modell av kunden gir den beste jeans

Moteforretninger i London lager en 3D-modell av kroppen din, slik at jeansen sitter perfekt.

I moteforretninger i London kan kunder ty til en ny type dataassistert skreddersøm.

Her er det ikke lenger skredderen selv som tar målene. Kunden går inn i et slags bur – kalt «pod», det vil si «belg» – og skannes digitalt. På få sekunder har systemet merket seg koordinatene til 200.000 punkter, og bygget opp en nøyaktig tredimensjonal modell av kundens kropp. Systemet krever at man kun er iført hvitt eller hudfarget undertøy, og at eventuelle tatoveringer tildekkes, mens skanningen pågår.

Kunden velger så hva slags passform hun eller han ønsker. Modellen og ønsket passform sendes til spesielle produksjonsanlegg i Asia eller Nord-Amerika der alle plaggene sys for hånd. Etter tre til fire uker er leveransen klar. Per i dag gjelder tilbudet jeans til kvinner og menn, og dresser til kvinner.

Metoden heter Bodymetrics. Den har vært i bruk i Selfridges i Oxford Street siden 2004, og er nylig også gjort tilgjengelig i Harrods. Systemet spås en lysende fremtid.

Merkene som gjør bruk av systemet, er blant annet Bespoke, Serfontaine, Tristan Webber, Vivienne Westwood og Nick Holland.

Prisen er fra 250 pund og oppover.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.