3Dfx med ny grafikkteknologi

3Dfx lanserte mandag en ny teknologi som skal gi rimelige datamaskiner sanntids 3D-effekter som tidligere kun har vært tilgjengelige i profesjonelt utstyr.

3Dfx lanserte mandag en ny teknologi som skal gi rimelige datamaskiner sanntids 3D-effekter som tidligere kun har vært tilgjengelige i profesjonelt utstyr.

Etter at 3Dfx lukket døra for eksterne brukere av selskapets nyere grafikkbrikker, har selskapet tapt posisjon. Voodoo3-brikken som ble lansert i våres blir av mange regnet kun som en god kombinasjon av Voodoo Banshee- og Voodoo2-brikkene. Samtidig har mange andre grafikkbrikkeprodusenter innhentet det forspranget 3Dfx tidligere hadde, slik at 3Dfx-kortene nå faktisk ligger et stykke bak de raskeste kortene på markedet. Det at Voodoo-kortene foreløpig er de eneste som støtter I-teknologien til 3Dfx på en skikkelig måte, ser ikke ut til å plage kjøperne av de andre kortene nevneverdig.

Mandag lanserte 3Dfx en teknologi med navnet T-Buffer. Dette er en teknologi skal forbedre kvaliteten på sanntidsgrafikk betydelig - ikke minst i spill.

La oss skjære gjennom de store ordene fra 3Dfx og se på hva T-Buffer i praksis gjør. Omtrent alle dagens grafikkort støtter vanlig anti-aliasing på individuelle teksturer. Men de greier ikke å jevne ut de ujevne linjene hvor tekturer krysser hverandre. T-Buffer vil ved hjelp av fullbilde anti-aliasing eliminere disse ujevne linjene, også i spill og andre programmer som ikke er spesielt utviklet for denne teknikken.

T-Buffer tilbyr også grafikkegenskaper som uskarphet ved bevegelse, feltdybde, samt myke skygge og refleksjonseffekter. Alle disse egenskapene produseres ved å generere en rekke bilder av en gitt scene og så regulere og kombinere dem for å lage det endelige bildet. Dette høres veldig tungt ut, men 3Dfx hevder at bilderaten til og med vil kunne økes fordi denne filterprosessen kun vil brukes på relevante deler av bildet.

T-Buffer vil støttes av 3Dfx kommende grafikkprosessor, Voodoo4. Denne ventes å bli klar før nyttår. Likevel, 3Dfx demonstrerte nylig T-Buffer-teknologien for Maximum PC-magasinet ved å bruke fire SLI-koblete (Scan Line Interleave) Voodoo2-kort.

3Dfx opplyser ikke om det kreves flere Voodoo4-kort til for å få alle T-Buffer-egenskapene til å fungere.

Til toppen