3G gir opptur for Ericsson

Toppsjef Carl-Henrik Svanberg i Ericsson surfer på 3G-bølgen. Økt utbygging av nye mobilnett gir klingende mynt i kassen.

Toppsjef Carl-Henrik Svanberg i Ericsson surfer på 3G-bølgen. Økt utbygging av nye mobilnett gir klingende mynt i kassen.

Den svenske telekom-produsenten Ericsson er definitivt over kneika. På samme tidspunkt i fjor var selskapet i gjørma, og de mest negative hintet om en mulig konkurs i det svenske flaggskipet.

    Les også:

I dag er situasjonen en helt annen. Ericsson-sjef Carl-Henrik Svanberg leverte i andre kvartal netto driftsinntekter på 32,6 milliarder svenske kroner mot 27,6 milliarder kroner i samme kvartal i fjor. Det er en økning på 17 prosent.

Resultat etter skatt endte i andre kvartal på 5,3 milliarder svenske kroner mot et underskudd på 2,7 milliarder kroner i samme periode i fjor. Bruttomarginen steg fra 35,1 prosent til 47,8 prosent.

Resultatene er bedre enn ventet fra analytikerne. Det er utbyggingen av nye mobilnett og videreutvikling av gsm-nettene som gir opptur for Ericsson.

- Tilliten har retunert til industrien. Utrullingen av 3G, kapasitetsutviding i GSM og oppgradering til EDGE skaper momentum for oss, sier toppsjef Carl-Henrik Svanberg i Ericsson i en kommentar til resultatene.

Til toppen