3G skyter fart i Sverige

Hver dag tar tusener av svensker i bruk tredje generasjons mobiltelefoni. I Norge er 3G stadig framtid.

Hver dag tar tusener av svensker i bruk tredje generasjons mobiltelefoni. I Norge er 3G stadig framtid.

Mens kundene i Norge pent må finne seg i å vente på 3G mobil, har kundene i dag Sverige flere aktører å velge mellom.

De nye tredjegenerasjons mobilnettene (3G) tilbyr større overføringskapasitet, slik at man kan surfe på mobilen med bredbåndshastighet, samt overføre større mengder data som for eksempel videofiler.

Mobilselskapet 3, som tilbyr 3G-telefoni, har fått en kraftig opptur i Sverige. Selskapet har i april og mai kapret 2000–4000 nye kunder per dag i Sverige. Det betyr at selskapet trolig har passert 200 000 kunder, skriver Svenska Dagbladet.

Salget tok kraftig av da 3 lanserte tilbudet om at kunder med 3-abonnement kan ringe gratis til hverandre, skriver avisen.

    Les også:

Mobilselskapet 3 eies av svenske Wallenberg-selskapet Investor og Hong Kong-baserte Hutchinson. Det har nå klart å lage betydelige problemer for de etablerte aktørene som TeliaSonera og Tele2.

Det er tidligere varslet at selskapet vil etablere seg også i Norge, men foreløpig har det ikke skjedd noe ennå. De norske teleoperatørene sitter på gjerdet, og ser ikke ut til å ha særlig hastverk med å lansere 3G-tjenester i Norge.

Telenor har varslet at selskapet vil lansere 3G-mobiltelefoni i løpet av siste kvartal i 2004. NetCom vil komme med 3G-tilbud først i mars 2005. (se tidligere artikler).

Til toppen