RESULTATERFINANS

3Par godtar et nytt bud fra Dell

Dells siste tilbud er på høyde med det HP har budt.

27. aug. 2010 - 14:58

3Par har nettopp kunngjort en pressemelding der de forklarer at de godtar et bud fra Dell på 27 dollar per aksje. Budet er like stort som det HP la fram i går kveld, og verdsetter 3Par til rundt 1,8 milliarder dollar.

Dette er andre gang på to dager at Dell og 3Par endrer den opprinnelige kjøpsavtale fra 16. august. Da skulle Dell betale 18 dollar per 3Par-aksje, tilsvarende 1,15 milliarder dollar. Mandag kom HP med et motbud på 24 dollar per 3Par-aksje, som sendte Dell i tenkeboksen.

I går kunngjorde 3Par at de hadde godtatt et nytt bud fra Dell, på 24,30 dollar per aksje. Denne avtalen holdt bare noen timer: HP var raskt ute med å høyne til 27 dollar per aksje.

Avtalen med Dell forplikter 3Par til å godta ethvert nytt bud fra Dell som er minst like godt som det siste fra HP. Når Dell sa seg villig til å gi det samme som HP, var 3Par pålagt å si ja til Dell.

Avtalen med Dell forplikter også 3Par til å betale et «avslutningshonorar» til Dell dersom de skulle godta et «vesentlig bedre» bud fra en annen part. I den siste revideringen av avtalen er dette avslutningshonoraret fastsatt til 72 millioner dollar. I en tidligere utgave av avtalen var honoraret fastsatt til 4 prosent av kjøpesummen.

I skrivende stund omsettes 3Par-aksjen for 28,45 dollar: Børsen venter med andre ord at HP vil komme med enda et «vesentlig bedre» bud.

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.