40 må gå i Canon Norge

Canons nye sjef, Hasse Iwarsson, går hardt til verks. En reorganisering av hele bedriften gjør at 15 prosent av de ansatte mister jobben.

Hasse Iwarsson begynte i Canon Norge 1. januar i år, og tok formelt over som administrerende direktør 1. april da den tidligere sjefen, Carl-Jann Hansen, gikk av med pensjon.

- Vi har gjennomført en omstillingsprosess som innebærer reorganisering av hele bedriften. I dette ligger også en nedbemanning på 15 prosent, sier Iwarsson til digi.no.

Det betyr at Canon kvitter seg med rundt 40 årsverk.

- Vi må tilpasse oss en fremtidig kanalstruktur i bransjen, sier han og legger til at det har vært diskutert et resultatforbedringsprogram i selskapet siden 1998.

Iwarsson har tidligere vært administrerende direktør for Telenor-selskapet TV-Distribusjon, med ansvar for blant annet kabel-TV og parabolmottak. Han tok jobben i Canon fordi det var en spennende utfordring.

- Jeg får jobbe med tre interessante fagområder; direktesalg overfor næringslivet, salg via forhandlere til konsumentmarkedet og forretningsutvikling, sier han.

Til toppen