BEDRIFTSTEKNOLOGI

40% økning i dataangrep fra august til september

- Antallet dataangrep øker alltid på høsten, men sjelden har aktivitetsnivået vært så høyt som nå, ifølge Arendal-selskapet System Sikkerhet ASA.

17. okt. 2002 - 09:36
System Sikkerhet



digi.no



Les også:

Norman ASAdigi.nouansvarlig å ikke satse på automatiske oppdateringsrutiner


- Abonnementstjenesten vi har hatt hittil, der kundene har hatt anledning til å velge mellom manuell og automatisk installasjon, har gitt en svært interessant erfaring. Alle kundene våre som har opplevd å bli smittet i det siste, har satset på manuell oppdatering, og blitt rammet fordi de har forsømt sine egne rutiner. I framtiden vil det være uansvarlig å ikke satse på automatiske oppdateringsrutiner, sa Wigtil til digi.no.

Ifølge System Sikkerhet har USA, Korea, Kina og Tyskland lenge vært de mest aktive landene hva dataangrep angår.

- Rene virusangrep og masseutsendte e-postmeldinger som følge av virus og Internettormer er ikke en del av målingen og denne aktiviteten kommer i tillegg, opplyser Nedrebø.

System Sikkerhet holder til i teknologisenteret Longum Park i Arendal og er et uavhengig konsulentfirma med 15 års erfaring innen informasjonssikkerhet. Selskapet utvikler og driver med sikkerhetsovervåkning (IDS) som støttetjeneste for nettverksdrift og IKT sikkerhetsavdelinger, med erfaring fra oppdrag for såvel det næringslivet, offentlig forvaltning og forsvaret.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.