400 med på samme videokonferanse

Bio- og kjemiselskapet DSM har avholdt verdens hittil største høyoppløste møte.

Tandberg-utstyr spilte en nøkkelrolle i verdens hittil største videokonferanse.
Tandberg-utstyr spilte en nøkkelrolle i verdens hittil største videokonferanse. (Bilde: Laila Meyrick)

Bio- og kjemiselskapet DSM har avholdt verdens hittil største høyoppløste møte.

Et ledermøte i det globale nederlandske bio- og kjemiselskapet DSM skal være verdens hittil største videokonferanse, heter det i en pressemelding.

400 ledere møttes gjennom en videokonferanseløsning fra teleoperatøren Orange Business Services, med maskinvare og tjenester fra Tandberg, VisionConnected og Dutchview.

Lederne satt i Nederland, Sveits, Kina og USA. Alle fikk erfare høyoppløst toveis kommunikasjon over mer enn 30 IP-baserte videokonferanseterminaler, heter det. Møtet varte i fire timer.

– Selv om mange mente det ville være umulig å realisere, viste det seg at dette ble suksess. Interaksjonen mellom de ulike lokasjonene opplevdes som ansikt til ansikt. Utover det innovative, er det ikke vanskelig å forestille seg hvor tids- og kostnadsbesparende dette er. Med støtte fra Orange og Tandberg har vi gått inn i en ny æra av samhandling, sier Aloys Kregting, IT-direktør i DSM.

DSM har inngått en femårig videokonferanseavtale med Orange Business Services, verdt flere millioner euro. Avtalen omfatter i første omgang 80 aksesspunkter for videokonferanser, fordelt på 20 land og fem verdensdeler. I løpet av to år skal alle DSMs lokasjoner være dekket.

Orange Business Services har 160 medarbeidere i Norden. Blant norske referansekunder er Utenriksdepartementet, Norske Skog og Statoil.

    Les også:

Til toppen