404-feil på president George Bush

Enkelte uttrykk som lett kan forbindes med Irak-krigen, fører til uventede resultater når du søker etter dem i Google.

Enkelte uttrykk som lett kan forbindes med Irak-krigen, fører til uventede resultater når du søker etter dem i Google.

Hvis du skriver "Weapons of Mass Destruction" inn i søkefeltet i Google og deretter klikker på "I'm Feeling Lucky"-knappen, kommer du til en side som minner svært om en 404-feil fra Internet Explorer.

Feilmeldingen lyder som følger:

These Weapons of Mass Destruction cannot be displayed
The weapons you are looking for are currently unavailable. The country might be experiencing technical difficulties, or you may need to adjust your weapons inspectors mandate.

    Les også:

I tillegg inneholder siden en del forslag om hva brukeren bør gjøre. Er du for eksempel Donald Rumsfeld, kan du trykke på en spesiell bombeknapp som fører deg til en side om filmen Dr Strangelove, eller How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb, som filmen også heter.

Ifølge The Register er spøken laget av en britisk farmasøyt ved navnet. Han opprettet siden allerede den 12. februar, det vil si før invasjonen startet, for å underholde noen venner.

Også et annet søk gir lignende resultater. Skriver du "french military victories" inn i søkefeltet og trykker den samme "I'm Feeling Lucky"-knappen, får opp en resultatside som forteller at det ikke finnes noen dokumenter som inneholder dette uttrykket, samtidig som det spørres om du egentlig mener "french military defeats".

Heller ikke denne siden ligger hos Google, men kommer opp når du trykker på "heldig"-knappen. Når du trykker på denne knappen, blir du automatisk ledet til den første siden som vises i resultatet av et vanlig søk. Rangeringen i søket er til dels påvirket av hvor mange andre nettsteder som peker til den enkelte side i søkeresultatet. Jo flere som lenker til en side, desto høyere opp i resultatet vil siden vises.

Til toppen