KARRIERE

450 ansatte må gå i Telenor

Kan ikke utelukke oppsigelser.

Telenor Norge-sjef Berit Svendsen sier onsdag kveld at de skal redusere antall ansatte med 450 årsverk i løpet av året. Hun utelukker ikke oppsigelser.
Telenor Norge-sjef Berit Svendsen sier onsdag kveld at de skal redusere antall ansatte med 450 årsverk i løpet av året. Hun utelukker ikke oppsigelser. Bilde: Per Ervland
5. mars 2014 - 22:58

Telenor Norge kutter antall ansatte med 450 årsverk. Årsaken er ifølge Telenor at selskapet må gjøre store investeringer.

Nedbemanningen skal skje i løpet av 2014, melder NRK.

Administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen, sier at de har gått ut med et tilbud til samtlige ansatte i Telenor Norge, cirka 4.000, om at de tilbyr frivillige sluttavtaler.

De ansatte må takke ja til tilbudet om sluttpakke innen 26. mars og vil få anledning til å slutte 1. april om søknaden om sluttpakke blir innvilget, skriver Dagens Næringsliv.

Ikke alle får ja

De ansatte kan få opptil 21 måneders lønn i sluttpakke, men ikke alle som søker sluttpakke, kan regne med å få ja.

– Vi kommer ikke til å innvilge alle som søker. Kritisk kompetanse må vi beholde, men en del av dem som søker, vil få det, sier Svendsen til Dagens Næringsliv.

Ifølge Svendsen skyldes kuttene at Telenor må gjøre store investeringer. Hun kan ikke utelukke at ansatte kan komme til å bli oppsagt.

– Vi kan aldri utelukke at det vil komme oppsigelser, men nå i denne runden forsøker vi for første gang frivillige sluttpakker, sier hun.

Kritisk

Konserntillitsvalgt i Telenor, Per Gunnar Salomonsen, sier til NRK at han er sterkt kritisk.

– Vi reagerer sterkt på den bruken av tall, at man setter en fasit som sier 450 ned, sier Salomonsen, som er også mener de tillitsvalgte burde ha vært tatt med på råd for diskusjoner hvis Telenor Norge må nedbemanne. Det har ikke skjedd.

– De setter et tall, og det har vi sett altfor mange ganger. Da har det blitt slik at de gjenværende må jobbe mer for å dekke opp tapet av de andre, sier Salomonsen.

Han mener sluttavtaletilbudet må være helt frivillig, og at selskapet ikke kan presse de ansatte til å slutte.

– Til nå har vi ingen grunn til å hevde at ledelsen har tenkt å ha et skjult trykk. Det får vi se i praksis. Det de har sagt, er at det skal være helt frivillig, så får vi se hvordan det blir, sier han.

– Er det noen som har tenkt å slutte uansett, så har de en gylden sjanse, sier han. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.