BEDRIFTSTEKNOLOGI

46,7 millioner DSL-abonnenter i verden

DSL er verdens mest populære bredbåndsteknologi, og Norge er på topp-ti-lista i vekst, ifølge analysefirmaet Point Topic.

10. sep. 2003 - 12:02

På oppdrag fra det internasjonale DSL Forum har London-baserte Point Topic kartlagt utbredelsen av DSL på global basis. Ifølge det britiske analysefirmaet kom det til 10,7 millioner nye DSL-abonnenter i første halvår 2003, noe som bringer det samlede antallet opp i 46,7 millioner.

Japan er eneste land som kan skilte med flere DSL-abonnenter enn USA - henholdsvis 8,26 millioner mot 7,58 millioner - men forskjellene øker for veksten i Japan er raskere enn i USA.

Vest-Europa hadde sterkest vekst i årets første to kvartaler, og omlag 12,8 millioner hjem og bedrifter bruker nå DSL-basert bredbånd.

Syv av de 54 nasjonene i undersøkelsen som nå tilbyr kommersielle DSL-tjenester, står for hele 75 prosent av den globale veksten på DSL: Japan fikk i første halvår 2,6 millioner nye DSL-brukere, Kina og USA omlag én million hver, og fire europeiske land (Frankrike, Tyskland, UK, Italia) fikk over en halv million nye DSL-abonnenter.

Ifølge Point Topic-rapporten er seks av de ti nasjonene med raskest DSL-vekst land som nettopp har startet kommersiell bredbåndsutbygging i stor skala: Saudi-Arabia, Malaysia, Irland, Polen, Columbia og Mexico.

DSL Forum har som mål at 20 prosent av alle telefonlinjer skal klargjøres for DSL, og at man skal nå totalt 200 millioner DSL-abonnenter innen utgangen av 2005.

Norge er det landet som har den niende raskeste veksten i antall DSL-linjer, ifølge Point Topic (se søylediagram under):

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.