TELEKOM

4G til flere norske byer

Netcom bygger lynraskt mobilnett, men bytter utstyrsleverandør.

13. jan. 2010 - 09:20

Oslo og Stockholm fikk i desember verdens første 4G-mobilnett, som i praksis gir rundt ti ganger høyere hastighet enn i 3G-nettverket.

Netcom overrasket ved å ha to tredelers dekning i hovedstaden ved lanseringen, og innen første kvartal 2010 skal hele Oslo være dekket av det LTE-baserte mobilnettet (Long Term Evolution).

Nå er teleselskapet klar for å utvide satsingen, og skal bygge tilsvarende mobilt bredbåndsnett i Trondheim, Bergen og Stavanger.

I hovedstaden ble kinesiske Huawei valgt som eneste utstyrsleverandør. Men i de andre byene har Netcom valgt annerledes.

TeliaSonera, eieren av Netcom, opplyser i dag at de har inngått avtale med Ericsson om byggingen av et felles kjernenett for Norge og Sverige. Ericsson og Nokia Siemens Network er valgt som leverandør av radionett.

- Kontrakten med Huawei gjaldt kun for Oslo og Stockholm. Denne gangen traff Ericsson og Nokia best med våre krav i anbudsrunden, forteller Netcoms kommunikasjonsjef Øyvind Vederhus til digi.no.

Allerede ved Oslo-lanseringen kunngjorde Netcom at de planlegger 4G-utbygging i flere norske byer.

- Nå som leverandørene er på plass er det en endelig bekreftelse på at det blir utbygging. Akkurat rekkefølgen og når første spadetak skal tas er fortsatt uklart, sier Vederhus.

Netcom forteller at de vil åpne 4G-tilbudet i Trondheim, Bergen og Stavanger i løpet av 2010.

Det skal være mulig å følge utbyggingen og dekningsgraden underveis på Netcoms nettsider. (Velg «data» i rullgardin, deretter 4G).

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.