Telenor Internett (som er rettet mot privatmarkedet) vil nå tilby et nytt og brukervennlig hjemmesidekonsept. I stedet for å gå igjennom avanserte programmeringsrutiner vil brukerne nå kunne lage hjemmesiden direkte på nettet.
Den nyutviklede hjemmesidegeneratoren gjør det like enkelt å lage en hjemmeside som å klippe og lime i et tekstbehandlingsprogram, hevder Telenor i en pressemelding. Når man benytter seg av generatoren vil man få tilgang til hundrevis av maler. Dette gjør at grunnarbeidet blir redusert til et minimum, og brukeren kan konsentrere seg om innholdet på siden. Det vil bli enkelt å lage fotoalbum og pekere til andre sider.
- Vårt mål er å tilby markedets enkleste hjemmesidetjeneste, sier kommunikasjonsdirektør Arne Cartridge i Telenor Internett, som lover å innfri dette når den nye tjenesten lanseres 1. juli.
Cartridge, som selv ikke har egen hjemmeside (han liker ikke å innrømme det...), tror kanskje han vil skaffe seg en når det nye programmet blir lansert. - Da blir det så enkelt at selv jeg kan klare det, sier han spøkefullt.
Han forteller at da SOL (Scandinavia Online) ble etablert, overtok dette selskapet de fleste av Telenors hjemmesidekunder.
Nå vil imidlertid Telenor skaffe seg sine egne hjemmesidekunder igjen. - Dette er en åpen, fri tjeneste for våre kunder hvor vi har lagt vekt på enkelhet og brukervennlighet, forteller Cartridge til digi.no. Produktet vil være tilgjengelig både for Telenor Internett og Frisurf-brukere, og man trenger ikke å laste opp eller ned noe som helst.
Selve nytteverdien av en hjemmeside kan diskuteres - for de fleste er det mest moro. Det er et privat område på Internett, som stort sett benyttes av familie, venner og omgangskrets. Det finnes eksempler på spesielle hjemmesider som har fått enorm medieomtale og skyhøye besøkstall. En av dem er denne: Tyrker på sjekker'n
Når Telenors satsing åpner for at "alle" skal kunne lage hjemmesider, regner Cartridge med at dette vil medføre en økning i problemer med upassende og kanskje til og med ulovlig innhold på sidene. Men han tror ikke det blir verre enn at Telenor kan hanskes med det.
- Redaktøransvaret vil fremdeles ligge hos den enkelte, og dersom vi får inn tips eller henvendelser om upassende eller ulovlig innhold på hjemmesider, vil vi be eieren om å fjerne dette. Eventuelt vil sidene stenges. Men først og fremst ser vi på hjemmesidene som brukernes private område, sier Cartridge.
Konseptet er basert på DHTML, med Cold Fusion i bunnen. Hvis man ser for seg hjemmesiden som et rutenett, vil man kunne plassere bilder etter et koordinatsystem, hvor det eneste brukeren trenger å tenke på er hvor han fysisk plasserer objektet. Selve koden vil generatoren lage.
Dette betyr at hvem som helst vil kunne lage hjemmesider fra det minuttet han eller hun tar produktet i bruk. Det vil ikke være noe som helst behov for opplæring.
Selv om det nye produktet skal kunne gi muligheter som tilfredstiller både nybegynnere og avanserte brukere, vil man fortsatt kunne lage hjemmesider på "gamlemåten", om man ønsker dette.