50 millioner dollar venter på trådløse entreprenører

Venture-selskapet Argnor har sikret seg 50 millioner dollar, nær 450 millioner kroner, som de skal investere i trådløs teknikk og trådløse produkter i Norden de nærmeste årene.

- Vi tar det som et bevis på tillit til vår kompetanse og forretningsidé at vi har lykkes med å få inn kapital i dagens turbulente marked, sier administrerende direktør Anders Björkman i Argnor Wireless Ventures i en pressemelding.

Venture-selskapet er på jakt etter lovende nordiske selskaper innen trådløs kommunikasjon. Argnor ser det nordiske markedet som et av de mest interessante, fordi det i regionen finnes både bred teknisk ekspertise og spisskompetanse. Det nordiske markedet gir gode muligheter for å teste nye produkter og tjenester hos teknologisk modne brukere, samtidig som det gjøres ambisiøse investeringer i infrastruktur og på utdanningssiden, forteller selskapet i pressemeldingen.

Argnor mener de har en nøktern, men grunnleggende positiv tro på utviklingen innen trådløs teknologi.

- Tross den pessimismen som i dag råder på flere områder, er selskapets vurdering at de nærmeste fem årene kommer til å bli en periode med sterk vekst, drevet av store investeringer i infrastruktur, IT-systemer og terminaler. I dagens situasjon er det svært positivt at Japan har kommet i gang med sitt 3G-nett. Nå gjelder det for nordiske selskaper å finne tydelige forretningsidéer, som raskt kan nå brukerne og som gir klar nytteverdi. Allerede i dag er GPRS-teknologien en viktig utfordring for aktørene, sier Björkman.

Til toppen