BEDRIFTSTEKNOLOGI

50 millioner nye brukere siden juli

Facebook-gründer Mark Zuckerberg er svært fornøyd med veksten.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg introduserte ny funksjonalitet, inkludert en tidslinje, under selskapets F8-konferanse.
Facebook-sjef Mark Zuckerberg introduserte ny funksjonalitet, inkludert en tidslinje, under selskapets F8-konferanse. Bilde: Reuters
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
26. sep. 2011 - 12:25

Facebook har nå over 800 millioner registrerte brukere. Det kunngjorde Mark Zuckerberg, gründer av det sosiale nettverket, under utviklerkonferansen F8 slutten av forrige uke. Dette skal være 50 millioner flere brukere enn det tjenesten hadde i juli i år, men færre enn de 870 millioner unike brukerne som Google mente at Facebook hadde i juni. Det sistnevnte kan tyde på at mange logger seg på Facebook fra flere ulike enheter og nettlesere.

Under F8-konferansen kunngjorde Zuckerberg også at tjenesten nylig og for første gang hadde rundet en halv milliard innloggede brukere på én dag.

Under F8 ble det også kjent at Facebook skal i slutten av september kommer med en tidslinje over alt hver bruker har delt i tjenesten siden de registrerte seg. Zuckerberg mener at flyktigheten som preger innholdet til i Facebook kanskje er den største svakheten til tjenesten. Ved å gjøre profilsiden om til en tidslinje, kan Facebook-brukere langt enklere se hva en annen Facebook-bruker skrev for måneder og år siden.

Nytt er også integrasjon med innholdstjenester som Spotify, Netflix og Hulu, hvor brukerne kan tipse om og dele innhold seg i mellom.

Facebook-nyhetene ble kunngjort samme uke som Google+ ble gjort invitasjonsfri og tilgjengelig for alle over 18 år. Ifølge Paul Allen, som «lenge» har kommet med uoffisielle brukertall for Google+, førte åpningen av tjenesten til at brukertallet steg med 30 prosent på to dager. Han anslo at antallet brukere hadde passert 43 millioner på fredag i forrige uke.

Allen anslo den 12. juli at Google+ hadde passert 10 millioner brukere. Denne milepælen ble bekreftet av Google noen dager senere. Allen bruker en ganske spesiell metode for å anslå brukerantallet. Den er basert på utbredelsen av 400 etternavn som er uvanlige i USA. Metoden er nærmere beskrevet i dette Google+-innlegget.

Dersom analysen til Allen stemmer, og veksten fortsetter, vil Google+ nærme seg 50 millioner brukere på rekordtid. Facebook brukte over tre år på å nå det samme antallet brukere. Men sammenligningen på ingen måte rettferdig, siden Google allerede er en gigant, mens Facebook ble startet på et studenthjem.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.