BEDRIFTSTEKNOLOGI

50 Novell-ansatte må gå

Novell Europa slår sammen flere salgsregioner og reduserer samtidig antallet ansatte med 15 prosent, det vil si omlag 50 personer. Organisasjonsendringene fører til at Norden-kontoret forsvinner, slik at kontorene i de enkelte land rapporterer direkte til Novell Nord-Eruopa.

Øystein Kvistad
22. mai 1997 - 15:47

Det er kravet om økt lønnsomhet og bedre konkurransekraft, ikke minst i forhold til Microsofts Windows NT, som gjør at den nye Novell-sjefen Eric Schmidt nå kvitter seg med 50 av sine 400 ansatte i Europa og samtidig slår sammen selskapets ni salgsregioner til tre.

Ifølge opplysninger som Novell nekter å kommentere står ytterligere en femdel av personalstyrken i fare for å miste jobbene sine. Ifølge Wall Street Journal vil disse nedskjæringene trolig bli kjent i samband med offentliggjøringen av Novell-regnskapet 28. mai.

At Norden-kontoret forsvinner betyr at selskapene i Norge, Sverige, Finland og Danmark blir egne resultatenheter som rapporterer direkte til ledelsen for Nord-Europa.

Novell har den siste tiden slitt hardt med å møte Microsofts Windows NT-suksess i markedet for små og mellomstore bedrifter, men klarer seg fremdeles svært bra i storbedriftsmarkedet.

Kursen på Novell-aksjen sank med 25 cent til åtte dollar på Nasdaq-børsen sent i går ettermiddag da nedskjæringene ble kjent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.