BEDRIFTSTEKNOLOGI

50 prosent bedre ytelse i trådløse nett

Det er løftet HP gir med sine nye aksesspunkter i 900 megabit per sekund.

1. mars 2011 - 11:00

HP lanserer tre nye aksesspunkter for trådløse lokalnett etter 802.11n-standarden, som de mener kan bedre ytelsen i opptil 50 prosent i forhold til tidligere produkter etter samme standard.

Aksesspunktene har doble radioer som hver tilbyr opptil 450 megabit per sekund. To av nyhetene kan dessuten støtte tre datastrømmer hver, mot to med eldre aksesspunkter i den samme produktserien «E-Series Mobility».

I praksis betyr håndteringen av tre framfor to datastrømmer per enhet at tallet på klienter med samtidig aksess kan økes med femti prosent. Et annet uttrykk for ytelsesøkningen er at med de nye aksesspunktene, kan tallet på samtidige høyoppløselige videokonferanser økes fra ti til femten.

HP mener denne ytelsesøkningen kommer god med i en tid da stadig flere tyr til mobilt utstyr for tilgang til multimedietjenester.

Ifølge HP er de først ute med aksesspunkter som støtter tre datastrømmer per enhet framfor to.

Aksesspunktene henter driftsstrøm gjennom Ethernet-kabelen, etter PoE-standarden 802.3af. De driftes gjennom HPs enhetlige løsning der trådløs og kablet nettutstyr betraktes under ett, og underlegges felles sikkerhet med tilgangskontroll, brukerautentisering og snokvern. De leveres med livstidsgaranti.

De to modellene med doble radioer og tre datastrømmer per enhet – MSM460 og MSM466 – har en amerikansk listepris på 999 dollar og er globalt tilgjengelig fra i dag.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.