50-tommers manndomssymbol

Bare innrøm det - du elsker å imponere vennekretsen med det nyeste nye innen leamikkens verden. Så hvorfor ikke påføre kompis-gjengen et permanent hakeslepp: 50 tommer med flat høyoppløsnings-TV på veggen vil garantert gjøre susen.

Penisforlengeren - joda, gutter, det er det det er - koster den nette sum av 190.000 kroner, men hva gjør en vel ikke for selvfølelsen...

Uansett: Pakket med over 200 Pioneer-patenterte teknologier representerer den nye plasmaskjermen PDP-501MC et pent stykke ingeniørkunst. For å låne et uttrykk fra musikkbransjen, kan en si at Pioneer PDP-501MC er et "crossover"-produkt som låner fiffigheter fra histen og pisten: Her er noen dæsjer PC-teknologi, litt video-feinschmeckeri hører med, Internett kommer en selvfølgelig ikke unna, også spillbransjen får sitt, det gjør også lasergutta - for ikke å glemme DVD-menigheten.

Kan du tenke deg hvordan det er å spille Duke på denne djevelen?

Eller som en overveldet leser av Slashdot trykte ut av seg da han fikk høre om det nye skjermfantomet: "Ya know, I predict that in the future, we'll need fewer posters."

Kanskje det - forutsatt da at Pioneer holder det de lover og virkelig leverer en plasmaskjerm som "gir et bilde som er så klart at det er som å kikke ut av vinduet", for å sitere egenreklamen, der selskapet også gjør et poeng av at PDP-501MC er den første HDTV-kapable plasmaskjerm som er å finne på markedet. Spørsmålet er om XGA-oppløsning (1280 horisontal x 768 vertikal) holder mål - på en 50-tommers skjerm kan selv den minste piksel fortone seg som singel-stein...

Flatskjermen er bare fire tommer tykk, den benytter bildeformatet 16 x 9 og skal kunne gjengi krystallklare bilder selv om du ikke står rett foran skjermen. Ifølge produsenten gir skjermen et kvalitativt godt bilde inntil en synsvinkel på 160 grader - horisontalt og vertikalt.

Hva kan du så bruke herligheten til ut over det å henge opp elektroniske plakater til et par hundre tusen kroner stykket på veggen?

Ifølge Pioneer kan du benytte skjermen til å se på bilder fra kilder som bl.a.

  • laserdisker
  • DVD-filmer
  • kabel-TV
  • videospillere
  • WebTV
  • PC eller Mac
  • HDTV
  • videospill - det være seg en egen konsoll eller datamaskinbaserte spill
  • videokameraer

Hvilket betyr at du kan tenke deg følgende scenario: Du sitter hjemme foran din nyinnkjøpte mammut-TV lørdag ettermiddag og ser på tippekampen sammen med kompisen. Liverpool slår oppskriftsmessig Manchester United med tre mål, men kampen er så forutsigbar og kjedelig at dere i stedet finner det bryet verdt å krangle om hvem som vant den norske cupfinalen i 1980. Du finner fjernkontrollen, svitsjer over til Internett og finner svaret: Vålerenga slo Lillestrøm 4-1 i cupfinalen i 1980. Så får det heller være at lagene møttes igjen fem år senere og da endte kampen med eksakt motsatt resultat.

Du gliser, lener deg tilbake i sofaen og vet at den sinnsyke investeringen på 25.000 dollar er rettferdiggjort. Six-pack'en med øl konsumeres med en neve chilinøtter på si, før den perfekte lørdagen avrundes med å banke din tidligere bestevenn på trinn sju i Doom.

Definitivt kulere enn mitt nåværende 12-tommers vidunder...

Til toppen