50-tommers TV på veggen

Philips Sharp og Sony inngår et samarbeid som skal resultere i 50-tommers store flatskjermer basert på Tektronix' PALC-teknologi

Philips Sharp og Sony inngår et samarbeid som skal resultere i 50-tommers store flatskjermer basert på Tektronix' PALC-teknologi

Philips Electronics N.V, Sharp Corp. og Sony Corp. slår seg sammen for å videreutvikle PALC (Plasma-Addressed Liquid Crystal) teknologi i større flatskjermer. Det første resultatet av dette prosjektet vil være demonstrasjon av en 40 tommers flatskjerm med PALC display innen utgangen av 1997, melder Philips i en pressemelding i dag. Avtalen innebærer at de tre firmaene i fremtiden vil ha en felles plattform for store, høyoppløslige flatskjermer med PALC-teknologi. Selve prosjektet vil vare frem til 30. september 1999.

Dette samarbeidet er en utvidelse av samarbeidet mellom Sharp og Sony som ble inngått i September 1996, og som nå også inkluderer Philips. Hvert av de tre firmaene vil bidra med sin teknologi i prosjektet: Sony har den fundamentale PALC-teknologien, Sharp, som er ledende på flytende krystallskjermer, bidrar med sin vidvinkel-teknologi, og Philips bidrar med teknologi som skal gi lavt strømforbruk og høyere billedkvalitet.

PALC-teknologien lisensieres fra Tektronix Inc. Ved hjelp av denne blir hver pixel i de flytende krystallene klarere og får høyere kontrast. Bruken av plasma som elektroniske svitsjer for pixelene, resulterer i en relativt simpel struktur som passer store skjermer med flytende krystaller og gjør produseringen relativt billig.

De viktigste applikasjonsområdene for disse store flatskjermene vil være neste-generasjons hengende TV-skjermer i størrelser fra 20 til 50 tommer, men firmaene regner også med at skjermene vil ta andeler av markedet for plassbesparende flatskjermer til datamaskiner og multimedia skjermer.

Til toppen