BEDRIFTSTEKNOLOGI

500 må gå i Cirrus

Prosessor-produsenten Cirrus må redusere sin produksjonskapasitet og kutter kostnader ved å skjære ned staben med 500 ansatte.

Øystein Kvistad
25. sep. 1998 - 12:57

Selskapet opplyser til Reuters at det vil ta restruktureringskostnader på inntil 500 millioner dollar, men vil vente til fremleggelsen av regnskapstallene for andre kvartal med å komme med ytterligere informasjon om når og hvordan disse kostnadene skal tas.

Amerikanske medier skriver i dag at Cirrus' forventede omsetning for andre kvartal, som ender i morgen, vil ligge på mellom 160 og 170 millioner dollar, mens fortjenesten per aksje (fullt utvannet) ventes å ville havne på nullnivå. I første fiskalkvartal hadde selskapet en fortjeneste per aksje på én cent av en samlet omsetning på nesten 178 millioner dollar.

Det er i hovedsak den økonomiske nedgangen i Asia og stadig sterkere prispress som gjør at Cirrus og den øvrige halvlederindustrien må redusere sine budsjetterte ambisjoner og gjennomføre kutt i sine aktiviteter. En rekke selskaper har den siste tiden meldt om utsatte prosjekter, ikke minst er flere planlagte fabrikkutbygginger lagt på is eller kansellert. I tillegg gjennomfører flere av aktørene i bransjen til dels betydelig jobbkutt.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra