500 norske nettbutikker på fem år

Tidligere var det USA som fikk mest av nordmenns handel på nett. Nå har Norge blitt størst.

Tidligere var det USA som fikk mest av nordmenns handel på nett. Nå har Norge blitt størst.

Norge er definitivt i dag det største landet for norske Visa-brukere. Nordmenn handlet i fjor for 1,7 milliarder kroner på netthandel bare i Norge.

Informasjonssjef for Teller (tidligere Visa) Thomas Midteide forteller til digi.no at Norge er det landet som har utmerket seg sterkest på netthandel i verden.

For fem år siden hadde Norge bare 9 nettbutikker knyttet til Visa. I dag er det over 500 butikker og korthandlerne har fått et stort tilbud å velge mellom.

De typiske nettbutikkene er innen reise, fly, telebutikker og forbrukerelektronikk.

Midteide forteller at nordmennenes netthandel fordeler seg med 30 prosent til norske butikker, 50 prosent til andre land i Europa og 20 prosent til verden for øvrig inkludert USA.

For tre års iden var det USA som ledet an netthandelen i Norge med betydelig handel fra amazon.com. I dag har de norske bokhandlerne også kastet seg på netthandel og kan konkurrere spesielt på kjappere levering.

Etter Norge er det Storbritannia norske netthandlende tyr mest til. I alt handlet nordmenn for 802 millioner kroner på nett fra Storbritannia i fjor. Deretter kommer USA med 336 millioner kroner, Sverige med 278 millioner kroner og Danmark med 246 millioner kroner.

Flybilletter og hotellopphold topper netthandelen, etterfulgt av kosmetikk for nærmere 60 millioner kroner, PC-utstyr for 14 millioner kroner og dataprogrammer for 107 millioner kroner, skriver Aftenposten.

Nettbutikkene har presset ned prisene, men ikke på alt. IT-utstyr er har trolig falt mest i pris, men en undersøkelse Aftenposten har gjort mellom den amerikanske teknologibutikken B & H og norske nettbutikker, viser at man kan spare tusenvis av kroner på blant annet fotoutstyr. Digitalt fotoutstyr som koster 11.000 kroner i en nettbutikk i Norge, koster 8.500 i den amerikanske nettbutikken.

Norske Visa-brukere handlet totalt for hele 4,5 milliarder kroner over hele verden via nettbutikkene tilknyttet Teller.

Til toppen