5000 underskrifter mot kopisperre

Den norske underskriftsaksjonen mot kopisperre har samlet inn 5000 underskrifter.

Den norske aksjonen Forbrukere mot kopisperre som kan føres tilbake til et initiativ fra EFN, har samlet inn over 5000 underskrifter.

Aksjonen ser på tallet som «over all forventning», men melder samtidig at innsamlingen av underskrifter i øyeblikket ser ut til å flate ut.

– Det er en stor gruppe forbrukere i dette landet som nekter å godta at platebransjen selger produkter som ikke virker, heter det i pressemeldingen.

Aksjonen forventer flere underskrifter etterhvert som flere og av det platekjøpende publikum blir bevisst på brukssperrens faktiske egenskaper – at sperrede plater ikke virker på blant annet DVD-spillere, CD-ROM i PC og bilstereospillere, at de kan ødelegge disse spillerne, og at de ikke gir brukeren adgang til kopier til eget bruk.

– Kampanjen blir snart oversatt til engelsk, og lanseres internasjonalt. Det kan nemlig virke som om EMIs norske kontor ikke kan avgjøre mye alene. Det er derfor viktig at denne kampanjen rettes internasjonalt. Følg med videre, heter det i pressemeldingen.

Til toppen