IT-NORGE

54 stykker knivet om million-beløp. Disse unge gutta stakk av med penger

Maths Mathisen(25), Florian Winder(26) og Vinoth Vinaya(24) står bak appen Hold, som skal få studenter til å legge vekk mobilen.
Maths Mathisen(25), Florian Winder(26) og Vinoth Vinaya(24) står bak appen Hold, som skal få studenter til å legge vekk mobilen. Bilde: Forskningsrådet
21. juni 2016 - 07:40

Forskningsrådet har plukket ut 15 masterstudenter som vil få inntil en million kroner hver for å starte sin egen bedrift.

 - Jeg vil gratulere alle studentene som er kommet gjennom nåløyet. Studenter er flinke til å tenke utenfor boksen. Fremtidens arbeidsplasser vil bli skapt av mennesker som tør å ta en sjanse, sier næringsminister Monica Mæland (H). 

Første gang

Forskningsrådets StudENT-pilotprosjekt skal gjøre det lettere for studenter med en god idé å bli entreprenører fremfor å velge andre og trygge karriereveier.

Dette er første gang Norges forskningsråd har lyst ut midler til masterstudenter som har hatt et ønske om å starte opp sin egen bedrift.

En av gründerideene som fikk støtte er appen «Hold» som BI-studentene Maths Mathisen (25), Florian Winder (26) og Vinoth Vinaya (24) står bak.

10 000 nedlastinger

Appen skal hjelpe studenter med å holde fokus borte fra mobilen når man er på skolen. Hold registrerer når brukerne er på skoleområdet og belønner studentene med poeng for hvert minutt de klarer å holde seg unna skjermen, skriver Tv2.

Poengene kan brukes til å betale for kaffe, brus og Uber-gavekort.

Ifølge nyhetskanalen har 10 000 mennesker lastet ned appen til BI-studentene allerede.

– Vi vil at «Hold» skal bli en naturlig del av studenters hverdag. Også håper vi at vi kan utvikle ideen videre til andre arenaer, for eksempel når folk er på jobb, på byen og så videre, sier Maths Mathiesen til nyhetskanalen.

53 gründerideer var med i kampen om millionbeløpet. Nivået skal ha vært skyhøyt.

- Deltagerne i vårt ekspertpanel har intervjuet svært erfarne forskere og entreprenører tidligere. De ga tilbakemelding om at nivået på de beste masterstudentene og deres forretningsideer var helt på høyde med andre prosjekter hos oss, sier administrerende direktør, Arvid Hallén, i Norges forskningsråd.

21 av 53 fra NTNU

Hele 21 av 53 søknader var utarbeidet av studenter som har sitt studieløp ved NTNU. Ti av de 15 prosjektene som nå får støtte fra millionordningen kommer fra trønderuniversitetet.

- NTNU har en sterk tradisjon for samarbeid med næringsliv og kommersialisering av forskningsresultater, så det er ikke overraskende at de er sterkt representert. Samtidig ønsker og håper vi at enda flere universiteter og høyskoler blir med neste gang, sier Hallén.

Pengepremien på én million kroner skal gi gründerne bak prosjektene mulighet til å jobbe fulltid med gründerdrømmen sin.

- Vi ønsker at flere studenter bruker kunnskapen de har fått gjennom utdanningen til å bli gründere. Gjennom denne ordningen får universitetene og høgskolene mulighet til å løfte frem de mest lovende ideene, sier næringsminister Mæland (H). 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra