BEDRIFTSTEKNOLOGI

56K: Standarden rett rundt hjørnet

Både 3Com og Rockwell tror standarden for 56 kilobit modemer vil være ferdig så tidlig som i januar 1998.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. des. 1997 - 17:42

Omkring 30 telekommunikasjonsselskaper møttes i forrige uke, og de fleste av disse stemte over en rekke kompromisser for å løse forskjellene som hittil har hindret utformingen av en 56K standard.

Standardkrigen startet i fjor da U.S. Robotics, nå en del av 3Com, bestemte seg for å få opp salget ved å lansere sitt 56K-produkt før standarden var ferdig. X2-modemene til U.S. Robotics kom i butikkene i februar.

Rockwells konkurrerende standard, K56Flex, ble forsinket på grunn av programvareproblemer i modemenes mikrobrikker. Disse kom derfor ikke på markedet før i månedsskiftet april/mai.

Enigheten om en standard vil ifølge Bloomberg News være gode nyheter for både 3Com og Rockwell. Salget av 56K modemer har vært lave fordi produktene fra de to selskapene ikke har fungert bra sammen. Derfor har både brukerne og Internett-leverandørene ventet med å kjøpe disse. Dette for å se hvilken standard som ville få overtaket, eller eventuelt at det skulle komme en standard.

- Dette er gode nyheter for industrien og gode nyheter for konsumentene, sier Neil Clemmons, visepresident for markedsføring ved 3Com, til Bloomberg News.

- Selv om standarden må ratifiseres i september 1998, vil vi kunne selge modemer med den nye standarden kort etter at den blir fullført. Dette vil kunne skje i Geneve i januar neste år.

Visepresident for Rockwell, Vijay Parikh, sier at Rockwell, som er den største modemprodusenten i verden, vil dra mest nytte av denne standarden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.