BEDRIFTSTEKNOLOGI

56K-striden: Motorola støtter Rockwell

Motorola slutter fred med Rockwell og støtter Rockwells K56Plus-teknologi. Utviklingen er et kraftig tilbakeslag for US Robotics' x2 56Kbps-teknologi. Kampen står mellom Rockwell - industrikonglomeratet, og lille US Robotics, om å få etablert sin teknologi som standard for modem med 56Kbps nedlastingshastighet.

Jens Kanden
13. feb. 1997 - 12:00

Motorola og Rockwell har gravlagt en patentstrid rundt Motorola modemteknologi. Dette har banet veien for at Motorola velger side i striden om å etablere en de facto-standard for 56Kbps modemteknologi. Selskapene annonserte at Motorola støtter Rockwells K56Plus, melder Wall Street Journal Interactive. Dette er et åpenbart tilbakeslag for US Robotics.

De nye modemteknologiene lar brukere laste ned informasjon fra Internett med 56Kbit per sekund, mens man kan skrive til Internett med 33,6Kbit per sekund. Fordelen er at man kan bruke vanlige telefonlinjer, mens konkurrerende teknologi som ISDN krever omlegging til digitalt telefonabonnement.

Problemet er at det finnes to teknologier, K56Plus fra Rockwell og x2 fra US Robotics, som ikke er kompatible. Et 56K US Robotics-modem kan ikke kommunisere med et 56K Rockwell-modem. Dette skaper problemer for brukere, som må velge hvilken teknologi man skal kjøpe, og Internett-aksessleverandører som ender opp med å måtte støtte begge standardene.

Det ventes at 56K-teknologien vil bli svært populær, på grunn av sin enkle implementering. Selskapene kjemper derfor meget innbitt for å få sin teknologi etablert som standard. Det er en skikkelig David mot Goliat-kamp, med industrigiganten Rockwell mot det lille kommunikasjonsselskapet, US Robotics. Selv om utviklingen ser ut til å gå Rockwells vei, har US Robotics, ved tidligere anledninger, vist en fantastisk evne til å overleve ved å levere populære modemprodukter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra