6,3 millioner avtalegiroer

Nordmenn har aldri vært så glad i å la banken betale regningene som nå. Vi benytter oss av automatisk regningsbetaling som aldri før. Ved utgangen av 2005 hadde BBS registrert 6,3 millioner faste betalingsoppdrag mellom privatpersoner og bedrifter. Det representerer en vekst på 800.000 faste oppdrag opp 14,5 prosent fra året før.

I overkant av 36 millioner regninger ble gjort opp automatisk som avtalegiro. Nå tilbyr nesten 5500 bedrifter avtalegiro til sine kunder, en vekst på cirka 900 bedrifter fra året før.

- Nordmenn er blant de beste i verden på elektroniske betalingsformer. Vi bruker bankkort stadig oftere en før, og vi er kommet svært langt i bruken av eFaktura og avtalegiro i forhold til andre land. Man skal ikke lengre enn til Storbritannia før vi ser et helt annet, mer tradisjonelt betalingsmønster, sier Rune Børresen, forretningsansvarlig for avtalegiro i BBS i en pressemelding.

I følge BBS er det flere bedrifter har valgt å innføre fakturagebyr på papirfakturaer, men somdropper dette for kunder som benytter avtalegiro. Dermed blir det kroner å spare for kundene. For bedriftene har det stor verdi at mange kunder velger avtalegiro, da det betyr at kundene betaler på forfall. Det er lett å glemme å betale papirregningene på forfallsdato, og de kan fort bli liggende litt for lenge i et hjørne på pulten.

Alle norske banker tilbyr avtalegiro.

Til toppen