RESULTATERFINANS

60-70 norske nettsider planlegger betaling

I løpet av mars/april skal det bli vanlig å betale for norsk Internett-innhold. 60-70 norske aviser og tjenester planlegger å ta seg betalt, lover eSolutions på sin portal.

20. feb. 2002 - 06:58




eSolutions


- Vi har signert brukeravtaler med 60-70 partnere, hvorav 30 er klar når vi åpner. Målet er å samle en attraktiv gruppe tjenester som gjør at brukerne synes det er verd å opprette konto hos oss, sier eSolutions-sjef Raymond Klavestad til digi.no.

Stemmer dette tallet, har eSolutions lykkes i å kapre svært mange av de større norske innholdsleverandørene og har dermed en god sjanse til å skape en markedsstandard.

Klavestad forteller at aktørene i portalen både skal ta seg betalt for eksisterende gratis-tjenester og lansere en rekke nye tjenester som koster penger.

- Vi håper at vårt initiativ og system skal skyve igang markedet og endre både brukernes og nettstedenes vaner rundt betalingsprodukter, sier han.

Klavestad peker på at markedet nå preges av en 'høna-og-egget-prosess' der mange aktører sitter på gjerdet og venter på at det skal skille seg ut en dominerende aktør.

- Vi har vært og snakket med de fleste. Selskaper som Trumf(-kortet) ønsker å knytte seg opp til ett system for nettbetaling og digitale ID-er, men venter med å bruke penger før de ser en stor aktør, forteller Klavestad til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.