KARRIERE

60 må gå i Netcom

Prisregulering og hard konkurranse tynger selskapet.

13. mars 2009 - 08:02

Norges nest største teleselskap har besluttet å fjerne nesten ti prosent av arbeidsstokken.

Netcom varslet de ansatte om de dramatiske planene på et allmøte i går ettermiddag.

- Dessverre må vi redusere antall ansatte med inntil 60 personer. De får tilbud om sluttpakke, sier administrerende direktør August Baumann i Netcom til Dagens Næringsliv (DN).

Mobilselskapet kutter i staben selv om de har hatt en svært god lønnsomhet. Med en økning i driftsmarginen fra 34,1 til 35,3 prosent i fjor var Netcom en av pengemaskinene i TeliaSonera-konsernet.

Men selv om 2008 var et godt år, har utviklingen tatt igjen selskapet. Ovenfor DN forteller Baumann om tapte inntekter og økte utgifter.

Blant annet var det et stort slag for Netcom at selskapets største kunde Network Norway vraket dem og flyttet sine kunder over til Telenors mobilnett. Dette alene utgjør en halv milliard kroner i tapte inntekter.

Netcom-sjef August Baumann kutter minst 60 stillinger i selskapet. Prosessen skal være ferdig innen 1. april i år.
Netcom-sjef August Baumann kutter minst 60 stillinger i selskapet. Prosessen skal være ferdig innen 1. april i år.

Også prisreguleringene fra myndighetene skal ha kostet selskapet dyrt. Regulererte priser for hva mobiloperatørene kan forlange for overføring av samtaler til konkurrentenes nett skal ha påført Netcom et inntektstap på 500 millioner kroner ifjor.

- Nå foreslår myndighetene ytterligere reduksjoner i termineringsavgiften. Det må få konsekvenser. Konkurransen har også ført til økt press på å tilby kundene fastpris. Denne kundegruppen tjener vi ikke mer på selv om de ringer mer, slår Netcom-sjefen fast.

Dette er tredje gang Netcom gjennomfører nedbemanninger siden 2005. I dag hever 650 ansatte lønn i selskapet, minst 60 av disse må gå.

Netcom planlegger å ha en ny organisasjonsstruktur på plass allerede fra 1. april. Da skal nedbemanningsprosessen være ferdig.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.