BEDRIFTSTEKNOLOGI

600 MHz fra Digital

Digital lanserte fredag en Alpha-prosessor med klokkefrekvens på hele 600 MHz. Prosessoren er i første omgang beregnet på Alpha-servere og arbeidsstasjoner, og gjør unna 2,4 milliarder instruksjoner per sekund.

Eirik Flaa
7. apr. 1997 - 16:00

Digitals Alpha-prosessorer har det siste halve året krøpet sakte men sikkert oppover i klokkefrekvens. Siste skudd på stammen er en 600 MHz-versjon av den såkalte Alpha 21164. RISC-prosessoren gjør unna 2,4 milliarder per sekund. Ifølge tall fra Digital er dette verdens desidert raskeste prosessor målt etter SPECint95 og kanskje spesielt SPECfp95 som måler flyttallsegenskaper. Tallene for den siste Alpha-prosessoren oppgis for de to testene å være hhv. 18,8 og 27,0. Til sammenligning har en Pentium MMX 200 tilsvarende SPEC tall på 6,41 og 4,66.

Digital har brukt mye ressurser på å komme inn på NT-markedet, men foreløpig er det ikke planlagt å ta den nye prosessoren i NT-maskiner. Dette vil bli mer aktuelt når den nye 64 bits NT-systemet kommer på banen.

- Vi har et samarbeid gående med Microsoft rundt det neste NT systemet. Når dette kommer vil vi være på hugget med hele prosessorserien, sier Ulf Didriksen i Digital Norge til Digi. Han legger til at hvis alt går etter planen vil Microsoft komme med NT 5.0 innen utgangen av året.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.