BEDRIFTSTEKNOLOGI

600 MHz Pentium III allerede overklokket

Mye tyder på at de som kjøper Intels aller raskeste prosessor betaler langt mer enn nødvendig.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. sep. 1999 - 01:09
Det britiske nettmagasinet The Register presenterte nylig en interessant undersøkelse angående Intels raskeste prosessor, 600 MHz-utgaven av Pentium III.

På Intels nettsted finnes det nemlig oversikter over hvilke kjerner som brukes i hvilke prosessorer. Stemmer oversikten, er 600 MHz-utgaven av Pentium III nøyaktig den samme prosessoren som 500 MHz-utgaven. Ifølge The Register er de eneste forskjellene en økning i frekvensmultiplikatoren fra 5X til 6X og en økning av spenningen fra 2,0 til 2,05 volt. De høyeste tallene gjelder altså for 600 MHz-utgaven.

Les mer om:

Men begge de nevnte justeringene gjøres på hovedkortet til brukeren og ikke inne i prosessoren. Det jo nettopp slik overklokking utføres på dagens PC-er.

Ut fra dette kan det sluttes to ting:

1. Intels Deschutes-teknologi er i 600 MHz-utgaven tøyet til det ytterste selskapet finner ansvarlig. Du bør derfor ikke overklokke en 600 MHz Pentium III ytterligere.
2. Du kan selv overklokke din 500 eller 550 MHz Pentium III til 600 MHz og være helt trygg på at dette vil fungere så sant du gjør det på riktig måte.

digi.no understreker likevel at all overklokking gjøres på helt eget ansvar og at det kan medføre at garantien på prosessor og hovedkort bortfaller.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.