BEDRIFTSTEKNOLOGI

600 MHz prosessor i din PDA

Intel vil i dag trolig annonsere den andre generasjonen av selskapets prosessorer for PDA-er og andre mindre informasjonsenheter, StrongARM.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 1999 - 13:29
Intel planlegger å komme med en ny utgave en selskapets laveffektprosessor, StrongARM. Den nye prosessoren vil være betydelig raskere enn dagens utgaver. Målt i klokkehastighet, leverer Intel i dag ikke StrongARM-prosessorer som er raskere enn 233 MHz. Den nye utgaven skal ha ifølge Wall Street Journal tilby en klokkehastighet på 600 MHz.

Intel StrongARM SA-1100

Samtidig som hastigheten økes kraftig, skal effektforbruket reduseres betydelig. Mens dagens utgaven har et effektforbruk på omtrent 1 watt, skal den nye prosessoren - til tross for mye høyere klokkehastighet - kun kreve 450 milliwatt, mindre enn halvparten av effekten.

Intel vil nok med den nye prosessoren prøve å få en større andel av markedet for små, bærbare informasjonsenheter, for eksempel PDA-er (Personlig Digital Assistent), men også mobiltelefoner og set-top-bokser for TV-apparater kan være aktuelle bruksområder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.