BEDRIFTSTEKNOLOGI

600 MHz prosessor i din PDA

Intel vil i dag trolig annonsere den andre generasjonen av selskapets prosessorer for PDA-er og andre mindre informasjonsenheter, StrongARM.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. mai 1999 - 13:29

Intel StrongARM SA-1100

Samtidig som hastigheten økes kraftig, skal effektforbruket reduseres betydelig. Mens dagens utgaven har et effektforbruk på omtrent 1 watt, skal den nye prosessoren - til tross for mye høyere klokkehastighet - kun kreve 450 milliwatt, mindre enn halvparten av effekten.

Intel vil nok med den nye prosessoren prøve å få en større andel av markedet for små, bærbare informasjonsenheter, for eksempel PDA-er (Personlig Digital Assistent), men også mobiltelefoner og set-top-bokser for TV-apparater kan være aktuelle bruksområder.

Intel planlegger å komme med en ny utgave en selskapets laveffektprosessor, StrongARM. Den nye prosessoren vil være betydelig raskere enn dagens utgaver. Målt i klokkehastighet, leverer Intel i dag ikke StrongARM-prosessorer som er raskere enn 233 MHz. Den nye utgaven skal ha ifølge Wall Street Journal tilby en klokkehastighet på 600 MHz.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.