600 PC-er forsvunnet fra Forsvarsdepartementet

Nesten 600 bærbare datamaskiner er stjålet eller forsvunnet fra det britiske forsvarsdepartementet. Totalt 1354 datamaskiner i myndighetenes eie er blitt borte som dugg for solen bare i løpet av de siste fem år.

Ifølge BBC Online har det britiske forvarsdepartementet alene mistet 594 bærbare PC-er, 419 maskiner er borte fra arbeidsdepartementet og 115 PC-er er sporløst forsvunnet fra departementet for intern utvikling. Fem andre departementer står for de resterende 216 forsvunnede PC-ene.

En god del av maskinene skal være stjålet, mens andre rett og slett regnes som tapt og mistet, viser en oversikt som den liberale demokraten og parlamentsmedlemmet Paul Burstow har samlet inn.

Han har også avdekket at hackere har brutt seg inn i forsvarsdepartementets datasystem 27 ganger siden 1999, skriver Mail on Sunday.

Forsvarsdepartementet opplyser at alle PC-er som stjeles eller blir borte på annet vis umiddelbart blir anmeldt til politiet. Det understrekes samtidig at "ikke alle PC-er i departementet inneholder klassifisert informasjon"...

Burstow håper at de store tapstallene vil føre til at det iverksettes nye prosedyrer for utlån og bruk av datautstyr i myndighetenes eie.

Det er ikke første gang statseide

PC-er kommer på avveie i England:

Britiske spioner slepphendte med bærbare PC-er

Til toppen