6000 kroner i måneden for bredbånd

Altibox lover svært høy hastighet, men det blir langt fra gratis.

6000 kroner i måneden for bredbånd

Altibox lover svært høy hastighet, men det blir langt fra gratis.

Altibox-partnerne er nå klare til å levere de hastighetsøkningene som ble omtalt i februar i år. Det skriverne Altibox. Fram til nå har kundene kunnet velge fiberbaserte bredbåndsabonnementer med opptil 50 megabit/s hastighet i begge retninger.

Nå er tilbudet utvidet med tre nye hastighetspakker, hvor den raskeste (og dyreste) gir kundene en symmetrisk hastighet på 400 megabit per sekund. Men det virker ikke som om Altibox mener at dette vil være tilstrekkelig i all overskuelig framtid.

– Vi har kun tatt i bruk en liten del av potensialitet i fiberkabelen. 400/400 Mbit/s linjer er bare et skritt fremover, sier Eirik Gundegjerde, administrerende direktør i Altibox, i pressemeldingen.

Selskapet skriver i pressemeldingen at kravet til høyere hastighet på internett øker i takt med den teknologiske utviklingen. Spesielt det at mer video- og multimedieinnhold legges ut på Internett, øker kravene til høy båndbredde. Altibox opplyser at nedlasting av én HD-film krever mer båndbredde enn å besøke 35 tusen nettsteder.

– Om ikke så mange år vil det meste av vår underholdning bli levert over internett. Underholdning er bare en begynnelse, stadig flere tjenester og oppgaver vil løses over bredbåndsnettet, sier Gundegjerde.

Prisene på de nye hastighetspakkene vil variere noe mellom de ulike Altibox-partnerne. Lyse krever 1990 kroner måneden for 100/100 Mbit/s, 3490 for 200/200 Mbit/s og 5990 kroner for 400/400 Mbit/s. Etableringskostnaden tilsvarer abonnementsprisen for én måned.

    Les også:

Til toppen