KARRIERE

61 skadd hos Apple-leverandør

Gasseksplosjon i Pegatron-fabrikk i Shanghai.

19. des. 2011 - 09:00

Det har vært en gasseksplosjon i en fabrikk i Shanghai som produserer metallinnfatninger til Apples nettbrett iPad. Fabrikken eies av Riteng Computer Accessory som igjen tilhører det taiwanske konsernet Pegatron Corporation.

Ifølge Pegatron er 61 arbeidere er skadd, og 23 skadde er bragt til sjukehus. En kunngjøring fra myndighetene i Shanghai by, går ut på at eksplosjonen skjedde rundt klokken 15.40 lørdag lokalt tid, og at 57 er skadd. De bekrefter at 23 behandles på sjukehus i byen.

Telegrambyrået Reuters viser til den kinesiske avisen Yi Cai, der det heter at produksjonen ved anlegget er kritisk for iPad 2, og at det kan bety trøbbel for leveranser av nettbrett dersom ikke sikkerheten ved anlegget kan bedres.

Pegatron sier derimot til Digitimes Systems at eksplosjonen vil ikke innvirke vesentlig på driften i produksjonsanlegget til Riteng.

Her heter det at anlegget ikke var satt i produksjon ennå: Riteng overtok lokalene tidligere i desember, og eksplosjonen skjedde i et bygg under oppføring.

Ritengs lokaler i Shanghai omfatter over 140 000 kvadratmeter. Pegatron investerer opptil 400 millioner dollar for å bli en av verdens ledende leverandører av metallinnfatninger til nettbrett, mobiltelefoner og pc-er. Pegatron er partner av Apple, og har leveranser til både iPad og iPhone. Selskapet ble opprettet i 2008, og tar sikte på å bli en konkurrent til blant annet Foxconn.

Foxconn er kjent for en serie tilfeller der problematiske arbeidsforhold er avdekket.

Sikkerhet og arbeidsforhold ved underleverandørers anlegg i Kina er en vesentlig utfordring for Apples rykte. Selskapet har som offisiell politikk å stille miljø- og sikkerhetskrav, men det stilles spørsmålstegn ved Apples evne til å håndheve disse effektivt.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.