BEDRIFTSTEKNOLOGI

64-bits Apache under utvikling

En Opteron-optimalisert utgave av webserveren Apache er under utvikling, og blir demonstrert under ApacheCon denne uken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. nov. 2002 - 15:12

AMD annonserte tidligere i dag at Covalent og Red Hat holder på å utvikle en utgave av webserveren Apache for Opteron-prosessorene som støtter både 32-bits og 64-bits systemer. Også dette produktet blir vist fram på en messe denne uken, nemlig ApacheCon US 2002.

Samtidig viser AMD denne uken nok en gang fram maskiner med Opteron-prosessorer som kjører en prototyp av Microsofts 64-bits Windows-operativsystem. Det hele skjer under Comdex Fall 2002 i Las Vegas.

Demonstrasjonsenhetene kjører webserveren Microsofts IIS (Internet Informasjon Services), 64-bits Terminal Services og 64-bits Internet Explorer. I tillegg skal de ifølge The Register også kjøre 32-bits Office XP for å vise at både 32-bits og 64-bits applikasjoner kan kjøres om hverandre.

Under en annen messe som starter denne uken, Supercomputing 2002, vil AMD vise fram et fireveis Opteron-system som kjører den samme 64-bits prototypen av Windows, samt en 32-bits utgave av Fluent 6.0, som er et program for å beregne dynamikken i væsker.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.