BEDRIFTSTEKNOLOGI

64-bits Windows-lansering før mai

Microsoft lover at klient- og serverutgaver av Windows med 64-bits utvidelser vil komme innen to måneder.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
2. mars 2005 - 08:16

Det var under en tale ved Intel Developuer Forum i går at Windows-sjef i Microsoft, Jim Allchin, sa at Windows XP Professional x64 Edition vil komme i begynnelsen av april, mens Windows Server 2003 x64 kan ventes mot slutten av måneden.

Dette er de konkrete tidspunktene Microsoft har oppgitt til nå. Tidligere har det lovet at de endelige utgavene skulle komme innen slutten av dette halvåret.

x64-utgavene, som kan kjøres på prosessorer fra AMD og Intel med støtte for 64-bits utvidelser, er blitt kraftig forsinket. Høsten 2003 tydet mye på at Microsoft ville få ferdig operativsystemet før utgangen av 2003, men deretter kom det stadig nye meldinger om utsettelser.

Spesielt AMD, som lanserte Athlon 64-prosessorene høsten 2003 med bakgrunn i løfter om at en tilpasset Windows-utgave ville komme innen et drøyt halvår, kunne fort ha kommet i en virkelig vanskelig situasjon, hadde det ikke vært for at prosessorserien også hadde andre positive egenskaper som siden den tid har tiltrukket massevis av kunder. Fortsatt er det slik at bare Linux støtter Athlon 64 og Intels tilsvarende Pentium 4-brikker fullt ut.

    Les også:

Spørsmålet er hvilken betydning lansering av x64-utgavene av Windows vil få for salget x64-prosessorene. Det er ikke umulig at betydningen er liten, siden prisforskjellen mellom brikker med og uten 64-bits støtte lenge har vært liten.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.