BEDRIFTSTEKNOLOGI

64-bits Windows ytterligere utsatt

Microsoft har utsatt lanseringen av Windows-produktene for 32/64-bitsprosessorer med minst en halvår.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juli 2004 - 08:32

Ifølge amerikansk presse opplyste Microsoft tirsdag at selskapet nok en gang har utsatt lanseringsdatoen for både klient- og serverutgaven av Windows for x86-prosessorer med støtte for 64-bit.

Selskapet opplyser at Windows Server 2003 for 64-bits Extended Systems og Windows XP 64-bit Edition for 64-bit Extended Systems først vil gjort tilgjengelige i første halvdel av 2005. Det samme gjelder også Service Pack 1 for Windows Server 2003. De tre produktene, som blir utviklet sammen, har i den senere tiden vært ventet å bli tilgjengelige denne høsten.

I en melding fra Microsoft heter det: "Som tilfellet er med alle Microsofts produkttimeplaner, er utviklingssyklusen drevet av kvalitet med et fokus på våre kunders behov, i stedet for av en vilkårlig dato".

Blant årsakene til forsinkelsene er forsinkelsen av Service Pack 2 for Windows XP, som nå ser ut til å komme i august.

Windows-utgavene for AMDs Opteron og Athlon 64, samt Intels 32/64-bits prosessorer er også tidligere blitt utsatt. Opprinnelig ble det opplyst at operativsystemene skulle være klare i slutten av 2003, ikke lenge etter at AMD lanserte Athlon 64.

Men så har jo Steve Ballmer, administrativ leder i Microsoft, tidligere denne måneden innrømmet at selskapet har arbeid som må gjøres når det gjelder selskapets produktveikart.

"Vi er ikke så gode på tidsplanlegging. Vi er ikke så dårlige som en del andre, men vi er ikke så gode som andre burde være", skal Ballmer ha sagt under en årlig partnerkonferanse i Toronto den 13. juli.

Nathan Brookwood, analytiker i Insight 64, sier til News.com at han ikke tror utsettelsen vil ødelegge noe særlig for AMDs Opteron-brikke i å kunne konkurrere mot Intels Xeon.

- De kjører jo veldig bra i 32-bits modus, sier Brookwood, som tror at interessen for Linux vil kunne blomstre blant de som har behov for den ytelsesøkningen 64-bits databehandling muliggjør. Det finnes Linux-utgaver med støtte for 64-bits-utvidelsene til AMD og Intel, og både IBMs DB2 og Oracles databaseprogramvare kan kjøres på disse.

- De som er motivert av databaseytelse kan komme til å foretrekke disse miljøene, sier Brookwood, som mener det samme gjelder innen desktop-markedet, spesielt når det gjelder DAK/DAP-applikasjoner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.