RESULTATERFINANS

65 % av alle US investeringer IT-relaterte

En ny undersøkelse fra Gartner Group avslører at 65 prosent av alle investeringer som blir foretatt i USA er relatert til IT. Samtidig frykter analysebyrået en omfattende personellmangel i IT-sektoren som trolig bare vil forverres de neste fem årene.

Eirik Flaa
13. nov. 1997 - 18:30

Analysebyrået Gartner Group har gitt ute en ny rapport som avslører økt vekst i IT-industrien både teknisk og kommersielt. Utviklingen på Internett er den som går raskest, og Gartner Group har anslått at veksten i antall tilkoplede enheter ligger på rundt 20 prosent i måneden. Bare i 1997 er det 45 millioner nye nettbrukere som har koblet seg opp til Internett på global basis.

Den økende satsingen på nettet har også påvirket det generelle investeringsnivået på IT-relaterte aktiviteter. I USA er nå 65 prosent av alle investeringer IT-relaterte, noe som ikke er udelt positivt, ifølge Gartner Groups danske analytiker Peter Sönstergaard. Han mener opphetingen av IT-sektoren vil føre til tiltagende mangel på kvalifisert arbeidskraft, og problemet vil ifølge analytikeren bare øke de neste fem årene.

Gartner Group er som kjent svært opptatt av år 2000 problematikken - og arbeidskraftsmangelen har ført til at kostnadene ved å få fikset problemene bare øker. For ett år siden kostet én kodet linje 1,10 dollar, mens den samme jobben i dag koster hele 3 dollar.

Også ytelse og kapasitet på maskinvare vil utvikle seg raskere i årene fremover, heter det i Gartner Group-rapporten. Ytelsen fordobles i dag hver 18de måned, mens analysebyrået anslår at doblingstiden i fremtiden vil gå ned mot ni måneder.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.