6800 arbeidsplasser borte hos IBM

Kuttiltak kan belaste IBMs regnskap med opptil 2,5 milliarder dollar og gi minus i inneværende kvartal. 6800 er sagt opp de siste ukene.

Kuttiltak kan belaste IBMs regnskap med opptil 2,5 milliarder dollar og gi minus i inneværende kvartal. 6800 er sagt opp de siste ukene.

I går ble det kunngjort en ny nedbemanning på 1500 i IBMs amerikanske anlegg for halvlederproduksjon. Samtidig fikk alle 150.000 av IBMs ansatte i USA beskjed om at "det overveiende flertallet" av oppsigelsene nå er unnagjort.

Selskapet har ikke selv gitt noen oversikt over alle nedbemanningstiltakene. Fagforeningen Alliance(at)IBM anslår tallet til 6800. Reuters siterer en ikke-navngitt kilde som mener 9450 har mistet jobben hos IBM siden Sam Palmisano tok over taktstokken i mars. Det er ennå ikke kunngjort nedbemanningstiltak blant IBMs øvrige 170.000 ansatte.

Les også:

Nedbemanningene gjelder først og fremst IBMs halvlederproduksjon, som har påført selskapet tap i mange år. Den andre store tapskilden, harddiskproduksjonen, er nå løst gjennom en avtale med Hitachi.

Les også:

Det ble også kjent i går at IBM vil belaste regnskapet med mellom 2 milliarder og 2,5 milliarder dollar som følge av nedbemanning, avtalen med Hitachi og andre kuttiltak. Det er ikke opplyst om hvordan belastningen skal fordeles kvartalsvis.


Analytikerne forventer et positivt resultat i inneværende kvartal på 1,5 milliarder dollar. Tas det meste av belastningen i dette kvartalet, kan IBM komme til å kunngjøre sitt første tapskvartal på åtte år.

Ifølge analytikerne følger Palisano det samme mønsteret som forgjengeren Lou Gerstner etablerte da han overtok roret i IBM i 1993.

Til toppen