BEDRIFTSTEKNOLOGI

70 GB IBM tapestasjon

IBMs nye digitale, lineære tapestasjon har en av de største lagringkapasitene tilgjengelige på markedet. Dessverre fungerer løsningen foreløpig kun med IBMs egen IBM PC Server 704.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
13. aug. 1997 - 12:41

Den nye tapestasjonen, 35/70 GB DLT Internal Tape Drive, som er IBM første tapestasjon basert på digital lineær tapeteknologi, ble lansert mandag.

Stasjonens ordinære kapasitet er 35 GB med data og ved bruk av komprimering kan man få plass til opptil 70 GB på tapen. 35/70 GB DLT har en lagringshastighet på 18 GB per time. Den gjennomsnittlige dataoverføringsraten klatrer opp mot 10 MB per sekund ved bruk av komprimering, noe som tilsvarer hastigheten til andre sammenlignbare enheter.

35/70 GB DLT enheten krever en 5.25 tommers brønn med full høyde, og den fungerer både horisontalt og vertikalt. Hittil finnes det kun en intern utgave av tapestasjonen, men IBM at lover en ekstern boks vil komme om ikke så lenge. De oppgir likevel ikke noen dato for utgivelsen.

Ifølge IBM er enheten kun kompatibel med IBM PC Server 704, men det kan hende den vil bli gjort kompatibel for andre modeller ved et senere tidspunkt.

DLT teknologien er et et alternative til lagringsmetoder som 8 mm tape, RAID (Redundant Array of Independent Disks) og optisk teknologi. Teknologien har vært tilgjengelig i et tiår, men har først i de siste to årene blitt benyttet i stor skala.

Prisen i USA er beregnet til 7.359 dollar.

(Kilde: InfoWorld Electric)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.