BEDRIFTSTEKNOLOGI

70 må gå fra 3

UMTS-operatøren 3 må redusere bemanningen i Sverige med omlag ti prosent, eller omlag 70 personer. Norgessatsingen er ennå i det blå.

25. nov. 2003 - 15:33

- De som berøres av nedbemanningen arbeider i hovedsak på tre områder; nettverksbygging, IT-utvikling og virksomhetsstøtte, forteller informasjonssjef Niclas Lilja i 3 til digi.no.

Fredag holdt 3G-operatøren et personalmøte og ytterligere møter vil bli avholdt i denne uken.

- Dette er egentlig en endring av fokus. Du kan si vi bytter kompetanse - vi går over fra en fase der utbygging og utvikling har vært hovedprioritet, til å satse mer på salg og kundeservice. Vi skal bli mer kundefokuserte, sier Lilja til digi.no.

Selv om det i denne omgang innebærer nedbemanning, antyder 3s pressetalsmann at det allerede til vinteren vil bli rekruttert nye folk til salg og kundeservice.

- Om ett år er vi flere ansatte enn vi er i dag, lover han overfor digi.no.

Bemanningsøkning blir det mellom annet som følge av etablering av nye butikker i Örebro, Lund, Norrköping og Helsingborg. Det skal også etableres nye butikker i Malmö og Stockholm i tillegg til 3-butikkene som allerede er etablert der.

Alt i alt dekker 3s UMTS-tjenester nesten 100 svenske byer og tettsteder. Selskapets mobile høyhastighetsnett tillater mobil fjernjobbing opp mot Internett i hastigheter på inntil 384 kbit/s.

I Skandinavia eies 3 av Hutchison Whampoa (60%) og Investor AB (40%). Gjennom sin hovedeier er 3 verdensledende innen mobil videokommunikasjon med 3G-lisenser i Australia, Danmark, Hong Kong, Irland, Israel, Italia, Storbritannia, Sverige, Østerrike og Norge.

Niclas Lilja har intet nytt å fortelle om statusen for utbyggingen av 3s nett i Norge.

- Vi vet ingenting ennå. Det tok oss 2,5 år å bygge opp nett og tjenester i Sverige, det tok ett år i Danmark, kanskje noe tilsvarende blir tilfelle for Norge, men først må vi bestemme oss for hva som er den mest effektive nettløsningen - bygge selv eller sammen med andre. Dette er ennå ikke avklart, sier Lilja, som heller ikke vil antyde noen tidhorisont for denne beslutningen.

3 har tidligere overfor digi.no gjort det klart at selskapet gjerne ønsker et samarbeid med Telenor eller NetCom: - Å samarbeide og bruke de samme mastene er interessant. Dette kan redusere kostnadene for begge partere, sa Lilja i september, da digi.no sist snakket med ham.

Lilja gjentar nå at selskapet verken har kommet i gang med etableringen av et kontor i Norge eller ansettelser av staben.

- Foreløpig er det utelukkende våre folk i Sverige som jobber med de norske planene, avslutter han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.