- 70 prosent har utro tjenere om bord

Oppsiktsvekkende bok om banksikkerhet.

6. okt. 2009 - 08:49

Insidious - How Trusted Employees Steal Millions and Why It's So Hard for Banks to Stop Them, er tittelen på en ny bok som nettopp har kommet ut i USA.

I boka påstås det i følge darkreading.com at hele 70 prosent av alle finansinstitusjoner på verdensbasis har opplevd intern datasnoking. Det dreier seg om stjeling av kunders kontoinformasjon, lekkasjer av sikkerhetsrutiner og til og med kontakt med organiserte, kriminelle miljøer.

I noen tilfeller har bankene selv avslørt de råtne eplene, med eller uten politiets hjelp. Men i i følge boka vet banken bare at uhumskhetene foregår, ikke hvem som utfører dem.

Boka baserer seg på en undersøkelse foretatt av sikkerhetsselskapet Actimize. I følge undersøkelsen oppgir bare 28 prosent av bankene og finansinstitusjonene at de ikke har opplevd intern kriminalitet.

Grunnlaget for undersøkelsene er et utvalg av verdens største banker og finansinstitusjoner.

I boka beskrives i detalj de metodene som de interne bankkriminelle bruker. Det levnes liten tvil om at det er de bankansatte som er det største problemet - ikke utenforstående kriminelle bander.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.